EasItalia

Diensten

Una casa in Italia
EasItalia biedt alle noodzakelijke juridische ondersteuning bij de aankoop van tweede huizen in Italië.

In samenwerking met juridische adviseurs in Italië en in Nederland kunnen wij de noodzakelijke controles ter plaatse voor u doen uitvoeren, zodat u later niet voor onaangename verrassingen komt te staan, en de notariële aktes voor het passeren van de koop en voor het eventueel vestigen van een hypotheek opstellen en/of vertalen. Onze dienstverlening gaat echter verder. Denk ook aan het aanvragen van bouwvergunningen, het invoeren van een auto of scooter, het aanvragen van aansluitingen voor gas en elektra en aan contacten met lokale overheden. U kunt ook een beroep op ons doen als u uw vakantiehuis wilt verhuren. Daarnaast biedt EasItalia juridische hulp bij vererving, wijziging in de tenaamstelling, het afwikkelen van boedels en de verkoop van onroerend goed in Italie.

 

Juridisch vertaalwerk
Wij kunnen juridische vertalingen naar en uit het Italiaans voor u verzorgen.

Juridisch vertalen is een vak apart, waarvoor inhoudelijke kennis van rechtsbeginselen geen overbodige luxe is. EasItalia heeft die kennis in huis en stelt die graag tot uw beschikking.
 
Voor de ondernemer
Als u zaken wilt doen in Italië staat u sterker met EasItalia .

Wij geven juridische adviezen op een breed gebied: over algemene voorwaarden, contracten voor agentuur en distributie, de meest geschikte ondernemingsvorm. Tevens kunnen wij adviseren over wet- en regelgeving rond import en export, transport, opslag en distributie, informatie geven over overheidsinstellingen en brancheorganisaties, en adviseren en begeleiden bij het verwerven van bedrijfspanden. Ook zijn wij in staat om ondersteuning te bieden bij de realisatie van productiewerkplaatsen en bij het controle op vanuit Nederland gefinancierde projecten. Wij staan u terzijde bij het oprichten van een rechtspersoon of een filiaal en alles wat daarbij komt kijken. Naast juridisch adviezen verzorgen wij ook vertalingen en assistentie bij alle juridische en administratieve handelingen. EasItalia kan u ter plaatse vertegenwoordigen bij de Italiaanse notaris en overheid. Ook voor informatie en adviezen omtrent de zakencultuur in Italië en de opvang en introductie van medewerkers in Italië kunt u een beroep op ons doen.
 
Italiaans Erf- en Familierecht
EasItalia kan u ter plaatse bijstaan in alle familierechtelijke kwesties die zich in Italië kunnen afspelen, dankzij een nauwe samenwerking met een Italiaanse advocate die als docent Burgerlijk Recht verbonden is aan de Universiteit van Milaan.
 
Correspondentie-services
Bent u de Italiaanse taal nog niet helemaal meester?

Zelfs als dat wel het geval is, kunt u gemakkelijk verdwalen in de krochten van de Italiaanse bureaucratie. Met de handige correspondentie-services van EasItalia zijn schriftelijke contacten geen probleem meer. Voor uurtarief x bestede uren neemt Easitalia de correspondentie van u over. Brieven van overheden en nutsbedrijven worden voor u vertaald en in overleg met u in het Italiaans beantwoord. Voor iedere keer dat wij werk voor u moeten verrichten, geven wij vooraf een inschatting van de benodigde tijd.